Nové literárne poklady v regionálnej knižnici v Považskej Bystrici v roku 2023

Ako iste viete, aj vďaka úspešným projektom a následnej finančnej podpore z Fondu na podporu umenia, môžeme rozširovať naše (knižné) bohatstvo ako v hlavnej budove tak aj na pobočkách Rozkvet a SNP. Rok 2023 nebol výnimkou a v tomto krátkom vyhodnotení k ukončeniu projektu sa dozviete viac.

Nové literárne poklady v regionálnej knižnici v Považskej Bystrici v roku 2023 vďaka úspešnému projektu na podporu akvizície.

V roku 2023 sme mali tú česť privítať 564 nových literárnych skvostov v našej regionálnej knižnici v Považskej Bystrici, vďaka úspešnému projektu na podporu dlhodobého rozvoja akvizície knižníc. Tieto nové tituly pribudli do všetkých oddelení a pobočiek, poskytujúc návštevníkom ešte bohatší a rozmanitejší výber čítania. Projekt, ktorý nám umožnil obohatiť našu knižnicu o tieto nové knihy, bol navrhnutý s cieľom posilniť knižničné zbierky a zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb. Vďaka finančnej podpore sme mohli investovať do rôznorodých literárnych žánrov a zabezpečiť, aby naši čitatelia mali prístup k aktuálnym dielam a najnovším literárnym trendom.

Nákup nových titulov zahŕňal knihy pre deti, mládež aj dospelých, čím sme zabezpečili, že čitateľ každej vekovej kategórie má čo objaviť. Do oddelení beletrie sme zaradili diela osvedčených autorov, no nezabudli sme ani na podporu mladých talentov a nových hlasov v literatúre. V oddelení odbornej literatúry sme získali knihy z rôznych oblastí, od vedného a populárno-náučného literárneho diela po cestopisy a životopisy. Tým sme sa snažili rozšíriť pohľad na svet a umožniť našim návštevníkom objavovať nové informácie a perspektívy.

Celý tento projekt bol možný vďaka podpore a financovaniu z fondu na podporu umenia. Táto iniciatíva nám umožnila nielen zväčšiť naše knižničné fondy, ale aj plniť našu misiu byť kultúrnym a vzdelávacím centrom pre našu komunitu.

Vyzývame všetkých obyvateľov Považskej Bystrice a okolia, aby sa zastavili v našej knižnici, objavili nové tituly a nechali sa uniesť fascinujúcim svetom literatúry. Sme presvedčení, že tieto nové prírastky obohatia životy našich čitateľov a prinesú do našej komunity novú dávku kultúrnej pestrosti.

Nové literárne poklady v regionálnej knižnici v Považskej Bystrici v roku 2023